Münster Üniversitesi Almanya’da öğrenciler şehri olarak tanınmış olan Münster şehrinin güzide üniversitesidir. Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında her yıl ilk 300 üniversite listesine girmektedir.
İçindekiler
ToggleTam adı Westfälische Wilhelms-Universität Münster olan üniversite, ismini tarihte imparator II. Wilhem’den almıştır. 1780 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan üniversitede günümüzde yaklaşık 44.000 öğrenci öğrenim görmektedir. Öğrenci sayısı ile, Almanya’nın en nüfuslu üniversiteleri arasında yer alan Münster Üniversitesi, aynı zamanda köklü de bir üniversitedir.
Münster şehrinin farklı yerlerinde bulunan 217 eğitim binası ile kampüs üniversitesinden çok şehre yayılmış bir üniversite olarak bilinir. 552 profesöre sahip olan Münster Üniversitesi, yılda yaklaşık 7.000 civarında mezun verir. Bu sayı üniversitenin “Almanya’nın yılda en çok mezun veren üniversitesi” konumuna gelmesine yetmiştir. Ayrıca Münster Üniversitesinin oldukça büyük bir kütüphaneye sahiptir. Üniversitenin kütüphane arşivi oldukça geniş olup sabah 08:00 dan gece saat 24:00’a kadar açıktır. Üniversitede 259 farklı alanda, lisans ve yüksek lisans programlarında öğrenim hizmeti sunulmaktadır. Özellikle, Münster Üniversitesi yüksek lisans bölümleri, öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Münster Üniversitesinde, özellikle dil tarih, coğrafya ve kültürel çalışmalar ön plana çıkmaktadır.
Üniversitenin oldukça köklü bir tarihi geçmişi olduğu bilinmektedir. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Münster şehrinin ismi Almancada manastır anlamına gelmektedir.
15 farklı fakülteye sahip olan Münster Üniversitesi, Almanya’nın en büyük öğrenci şehirlerinden birisi olan Münster şehrindedir. Münster, yaklaşık 310.000 nüfusa sahip bir şehir olmanın yanında, Almanya’da modern yapıtları ile de dikkat çekmektedir.
Şehir Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin en kuzeyinde bulunan şehir olarak dikkat çekmektedir. II. Dünya savaşında aldığı büyük yaralardan sonra modern binalar inşa edilse de şehrin tarihi mekanları da bayağı fazladır. Şehir, barok tarzıyla dikkat çeken tarihi binaları, kiliseleri ve katedralleriyle ünlüdür. Özellikle Münster Katedrali, şehrin simgelerinden biridir. Ayrıca, tarihi şehir merkezi, dar sokakları, rengârenk evleri ve meydanlarıyla ziyaretçilerini kendine çeker.
Aynı zamanda bisiklet dostu bir şehir olarak da ün kazanan şehir geniş bir bisiklet yolu ağına sahiptir ve birçok yerel halk ve öğrenci bisiklet kullanmayı tercih eder. Şehrin başta merkezi tren istasyonunun çevresinde olmak üzere her yerinde park edilmiş binlerce bisiklet mevcuttur. Gezilecek birçok yerin olduğu Münster şehri Almanya’da okumak isteyen öğrenciler için ideal bir üniversite şehirdir.
Şehrin ismi daha önce Mimigernaford adıyla geçmiştir. 804 yılında St. Ludger ( Aziz Ludger ) öncülüğünde misyonerlerin kurduğu piskoposluğun, 250 yıl sonrasında şehir bir manastır görünümü almaya başlamıştır. Böylece şehir 1068 yılından itibaren Münster ismini almıştır. Şehir tarihte Katolik Psikoposluğun merkezi olarak bilinmekteydi.
Tarihte, ulus-devletin temellerini oluşturan, 1648 tarihli ünlü Vestfalya Barışının imzalanması öncesi yapılan toplantılar Münster şehrinde yürütülmüştür. Şehir, 1815 yılında Vestfalya’nın Prusya’ya ait olan kısmının başkenti olmuştur.
Şehirde meşhur tarihi binaların yanı sıra, turistler tarafından sürekli ziyarete açık olan St.Ludger ve Meryem Ana kiliseleri bulunmaktadır. Şehir, sosyal ve sanat yönünden de oldukça gelişmiş bir yapıya sahiptir. Şehrin ünlü ve köklü futbol takımı olan Preussen Münster, Bundesliganın kurucu futbol takımlarındandır. Kulüp bugün Almanya 3. liginde başarıyla mücadele etmekte ve Münster halkı tarafından desteklenmektedir. Ayrıca şehirde dans sporlarının yanı sıra boks ve Kungfu sporları da rağbet görmektedir.
Almanca
Antik Kültürler Mısır ve Asya Çalışmaları
Bilgisayar Mühendisliği
Biyo Bilimler
Biyoloji
Coğrafya
Çin Çalışmaları
Din Bilimleri
Eğitim Bilimleri
Ekonomi
Ekonomi / Politika
Ekonomi ve Bilgisayar
Ekonomi ve Hukuk
Felsefe
Fizik
Fransızca
Gıda Kimyası
İktisat
İlahiyat Çalışmaları ( Protestanlık )
İletişim Bilimleri
İngiliz-Amerikan Çalışmaları
İngilizce
İskandinav Çalışmaları
İspanyolca
İşletme
Jeo-Enformatik
Jeo-Fizik
Kimya
Latince Filoloji
Matematik
Müzik
Psikoloji
Sanat Tarihi
Sınırlar arasında Kamu Yönetimi
Siyaset Bilimi
Siyaset ve Hukuk
Siyaset ve İktisat
Sosyal Bilimler
Sosyoloji
Spor ve Egzersiz
Tarih
Uluslararası ve Avrupa Yönetim Bilimleri
Yahudi Çalışmaları
Yunan Filolojisi
Alman Hukuku ( LLM Programı )
Almanca Çalışmaları
Arkeoloji Tarih Bölge Çalışmaları
Beşeri Coğrafya
Bilgi Sistemleri
Bilgisayar Mühendisliği
Bilim Felsefesi
Biyo Bilimler ( Yaşam Bilimleri )
Biyoloji
Biyo-teknoloji
Britanya, Amerikan ve Sömürgecilik Sonrası Çalışmaları
Coğrafya
Çin Bilimi
Disiplinlerarası Hollanda Çalışmaları
Disiplinlerarası Ortaçağ Çalışmaları
Doğu Akdeniz’in Antik Kültürleri
Eğitim Bilimleri
Ekonomi-Kimya
Felsefe
Fransızca
Gıda Kimyası
Hollanda-Almanya-Çalışmaları
Hristiyanlık Dininde Kültür ve Toplum
Hristiyan Arkeolojisi
İktisat-Ekonomi
İlaç Bilimi
İlahiyat Çalışmaları
İletişim Çalışmaları
İngilizce
İskandinav Çalışmaları
İslam Teolojisi
İslami Çalışmalar ve Arapça Çalışmaları
İspanyolca
İşletme Yönetimi
İtalyanca ( Öğretmenlik )
Jeo-Enformatik
Jeofizik
Kamu Sektörü İnovasyonu ve E-yönetişim
Kamu Yönetimi
Karşılaştırmalı Kamu Yönetimi
Kimya
Klasik Kültürler
Latince Çalışmaları
Matematik
Mekansal Teknolojiler
Mısır ve Eski Asya Öncesi Dilleri ve Kültürleri
Moleküler Biyotıp
Müzik Bilimi
Müzik ve Uzlaştırma
Müzik ve Yaratıcılık
Pedagoji
Peyzaj Ekolojisi
Psikoloji
Sanat Tarihi
Siyaset Bilimi
Sosyal Antropoloji
Sosyal Bilimler
Sosyoloji
Spor, Egzersiz ve Performans
Stratejik İletişim
Su Bilimleri
Tarih
Ulusal ve Ulus Ötesi Çalışmalar: Edebiyat, Kültür, Dil
Uluslararası ve Avrupa Yönetişimi
Uygulamalı Dil bilimleri
Yer Bilimleri
Yunanca Çalışmaları
Yukarıdaki programlar Münster üniversitesi bölümlerinden bazıları olup, tüm bölümler için detaylı bilgiyi, iletişim formumuzu doldurarak danışmanlarımızdan edinebilirsiniz.
Hemen Bilgi Alın
Yorumlar
MÜNSTER ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ‘NE TÜRKİYEDEN ÖĞRENCİ OLARAK GELMEK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİDİR? BİLGİ ALMAK İSTİYORUM.